dimarts, 11 de maig del 2010

Pràctica 5: Classes de coneixement aplicats a la tecnologia WhyCry

Primer de tot parlarem una mica sobre Pedro Monagas, enumerant alguns dels seus invents i finalment ens centrarem en el seu famós Whycry.

Pedro és un enginyer amb una llarga experiència, ha realitzat una gran varietat d’innovacions aplicades a camps tan divers com tenir cura d’animals de companyia, la conservació de productes de l’hort, aparells per telecomunicacions i sobretot el més important, tenir cura i protegir nadons.

Alguns dels seus millors invents són els següents:

· Atenuador auditiu

Es podria dir que és el típic tap per les orelles, però aquest conté un filament a l’interior que permet un ajust i una retenció majors.



· Instal·lació sanitària per animals domèstics

Consisteix en una base amb un pilar central, el qual està impregnat amb aromes per atreure als animals domèstics. En aquesta base hi ha un seguit de canonades que desemboquen al clavegueram.



· Dispositiu per pronosticar l’estat anímic per mamífers

Es tracta d’un aparell amb una memòria interna, la qual va realitzant preguntes a l’amo del mamífer i aquest va responent o SI o NO. Després de respondre un seguit de preguntes l’aparell et dóna la resposta.



· Apòsit d’un sol ús

Consisteix en una espècie de tireta com podria ser el famós Compeed, però aquest permet que hi hagi una aportació de fred a les contusions locals i també una aportació d’humitat continuada per a les cremades.



· Whycry


Es tracta del seu millor invent, i el qual explicarem més detalladament. Primer de tot observeu aquest video per introduir el tema:




Aquest aparell va ser inventat degut a que Pedro va tenir un fill i aquest no parava de plorar mai. Davant d’aquest malestar tant pel nadó com pels pares, Pedro va decidir realitzar un aparell que li pogués pronosticar què li passava al seu nadó.

Després de realitzar més de 100 estudis amb nadons de totes les races, va poder crear un patró universal de sons i plors. A partir d’aquí va poder resumir tots els malestars en cinc:

1. Gana: Crits enèrgics en to agut i exigent
2. Avorriment: Queixes que desapareixen quant s’estimula el nadó
3. Malestar: Comença amb un gemec llarg, seguit d’un llarg període de pausa sense respirar
4. Son: Són plors que van en augment si s’intenta estimular el nadó
5. Estrès nerviós: És un crit intens i breu al principi que disminueix poc a poc i torna a pujar.

Un cop va obtenir el patró universal, va crear l’aparell que li permetés reconèixer aquests sons. L’aparell en qüestió capta, analitza, processa i presenta un pronòstic en 20 segons. Aquí mostrem una imatge del producte.



Avantatges:

1. És un dispositiu no intrusiu per a l'ús domèstic.
2. És un dispositiu que compleix totes les normatives CE (Safety and Security Standards).
3. Ajuda a saber les necessitats del nadó d'una manera ràpida, fàcil i clara.
4. Educa als pares que hi ha diferents tipus de plor i sons i els ajuda diferenciar-los.
5. Serveix de guia als pares per a poder posar remei a situacions desesperants d'una manera senzilla i natural.
6. És assequible a qualsevol economia domèstica. PVP recomanat 95 Euros
7. Pot ser utilitzats per diferents generacions i serveix per a totes les races.
8. És d'alta fiabilitat (98%) segons Certificats Clínics sempre que se segueixin bé les instruccions d'ús

Inconvenients:

1. Quan el nadó diu les seves primeres paraules la fiabilitat es redueix (als 12 mesos aprox.)
2. En situacions d'atac de pànic , esglai o dolor sobtat (impactes o alguns casos de dentició ) el plor presenta una inestabilitat en la seva forma i energia que pot saturar el sistema i donar unes lectures errònies , encara que aquestes causes de plor són normalment conegudes pels adults per la seva evidència i sobtada aparició.
3. És molt sensible als ecos i veus addicionals que poden falsejar el Pronòstic.

Tot això que s’ha comentat sobre el Whycry està explicat d’una manera excel·lent en aquest documental de Discovery Channel.







Tot seguit amb l'ajuda d'una taula, es comentaran les classes de coneixement aplicats a la tecnologia WhyCry:



A continuació es realitzarà el mateix per a dos exemples, per a la indústria de l'automoció i per a les cases de telèfons mòbils inteligents (SmartPhones)

Automoció:



SmartPhones:








Conclusions:

Desprès d’analitzar la companyia d’en Pedro Monagas i dos sectors de la indústria en base a les classes del coneixement podem extreure una sèrie de conclusions.

Observem que en tots els àmbits empresarials es poden discernir els quatre tipus de pensament d’una manera bastant clara.

També aconseguim concloure en que les possessions més importants i valuoses d’una organització son els coneixements d’aquesta. Cada un dels quatre tipus que existeixen son vitals per l’èxit d’una organització.

I per acabar citem una frase d’en Pedro: “Per aconseguir sortir d’aquesta crisi i evolucionar, hem de ser innovadors i no deixar de crear mai”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada